Wie zijn wij

Wie zijn wij? 


Wij zijn de boer en boerin, Henk en Ine Kiewik en wonen samen met onze middelste zoon Richard op het eeuwenoude erf “De Rökker”. Wij hebben een gewone boerderij met 50 melkkoeien met bijbehorende kalfjes, een aantal schapen en wat kippen en we verbouwen wat graan. In 2001 zijn we met de zorgtak begonnen en 5 dagen in de week helpen er per dag 10 mensen met een verstandelijke beperking mee op onze boerderij en inmiddels noemen ze zich allemaal “echte boeren”.

Het werk

werken op het land
Samen met de “hulpboeren” verrichten we alle voorkomende werkzaamheden, die op de boerderij gedaan moeten worden. Natuurlijk houden we daarbij wel rekening met ieders voorkeur en mogelijkheden. ’s Morgens hebben we allemaal ons vaste werk: de koeien moeten worden gevoerd en de hokken van de kalfjes en de schapen moeten worden uitgemest. Ook worden de kalfjes ge-voerd en verzorgd en wordt de deel en het erf aangeveegd.

Wat we ’s middags doen hangt af van wat er zich voordoet en dat is in elk jaargetijde anders. In de tuin is bijvoorbeeld altijd werk te vinden, vanaf het voorjaar komt de moestuin daar nog bij en we helpen ook allemaal om de ligboxen van de koeien en het jongvee netjes te houden door er geregeld nieuwe houtkrullen in te brengen.

Share our website