Blog / nieuws

Mini Waterschap De Rokker

  •   zaterdag 20 februari 2021

Ons waterschap zorgt natuurlijk net als andere waterschappen voor de juiste hoeveelheid water, van de juiste kwaliteit op de juiste plek. Maar wat als je teveel of te weinig water hebt op je boerderij? Henk werd geïnterviewd over aanpassingen in het landschap, dit biedt ook een oplossing tegen de droge zomers van de laatste jaren.

lees verder

Coronafietsers

  •   zondag 1 november 2020

Coronafietsers, een term die de afgelopen periode is ontstaan. Wij hier weten wat ze bedoelen als er iemand over begint.

lees verder

Nieuwe bewoners!

  •   dinsdag 22 september 2020

Als vervolg op de plaatsing van het insectenhotel, staat er inmiddels ook een bijenkast bij de boerderij.

lees verder

Landschaps- en zorgboerderij 'De Rökker'

In de gemeente Enschede, ten noorden van het dorp Lonneker, ligt de locatie van landschaps- en zorgboerderij “de Rökker”. Aan de Beuvinkweg 40 ligt het agrarische bedrijf van de familie Kiewik. De locatie ligt op een steenworpafstand van het dorp, in de stadsrandzone aan een recreatieve fiets- en wandelroute. Het licht glooiende stuwwallenlandschap met essen, beekjes en weiden is cultuurhistorisch zeer waardevol en laat zich het beste kenmerken als het voor deze omgeving typische Twentse coulissenlandschap. Verder ten noorden van het gebied, richting Oldenzaal, bevind zich het landgoed en natuurgebied de Lonnekerberg.

lees verder

De boerderij