NL Doet 2017: 'Pure Energie helpt De Rökker een handje!'

Met een tevreden gevoel kijken we terug op een geslaagde dag waarop een langgekoesterde wens van ons en onze hulpboeren dankzij de deelname aan NL Doet is gerealiseerd.
Pure Energie stuurde 4 enthousiaste mensen; een hulpboerin die er vrijdags normaliter nooit is maar wel de kippen en konijnenafdeling tot in de puntjes verzorgd, offerde eveneens haar vrije dag op en na de kennismaking
 ’s morgens kwam gelijk een cameraploeg en een fotograaf in opdracht van de Enschedese Uitdaging het erf op en werd er gefilmd, geïnterviewd en mooie plaatjes geschoten.
Daarna werden de mouwen opgestroopt en begon men de struiken in de kippenren te snoeien, de oude palen werden uit de grond verwijderd en het oude, te lage gaas werd opgerold voor misschien een volgend leven om een moestuin o.i.d.

De dag ervoor hadden de begeleidsters met enkele hulpboeren al kruidkoek en cake gebakken voor bij de koffiepauze en bij de lunchpauze werd de huisgemaakte soep (maar even geen kippensoep vandaag….) alle eer aangedaan evenals de belegde broodjes en de eigen koeienmelk. Voor het mooie, landelijke effect werden eigenhandig eiken palen gekliefd, die ook nog eens een be-hoorlijk eind de drassige grond in moesten maar onze helpers doen hun naam eer aan en lieten zich niet
  uit het veld slaan. Het nieuwe gaas werd uitgerold en aan het eind van de middag was de nieuwe afrastering een feit. Wie had dat kunnen denken? Er moest natuurlijk een officiële opening plaatsvinden en onder luid gekakel werd het luikje van het binnenhok geopend en stapten de kippen en hanen voorzichtig en wat onwennig de nieuwe buitenren in onder luid gejuich van alle aanwezigen. We hebben er nog één op gedronken en natuurlijk gezellig nagepraat over deze succesvolle dag. Ronald, Roel, DerkJan en Joost van Pure Energie, nogmaals bedankt; we zien jullie graag nog eens terug!

Share our website