Ine Kiewik

Woensdag 3 mei 2017: Voetballen met de selectie van FC Twente

  • (0) comments
  • 04/05/2017
Woensdagmiddag 3 mei 2017: Voetballen met de selectie van FC Twente.

Het is altijd één van de hoogtepunten van het jaar; het voetballen op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo. Onze hulpboeren kijken al weken uit naar deze sportieve middag en vanaf het ontstaan van dit evenement zijn we al van de partij. Allemaal waren ze er dit jaar, de trainers, de keepers en de voetballers  en sommige hulpboeren werden door de spelers enthousiast begroet doordat ze herkend werden van voorgaande  jaren.

Bart, Wouter, Sabine, Wim en Henk vertegenwoordigden de eer van de Rökker en Richard moest  tot zijn grote verdriet  verstek laten gaan vanwege een vervelende blessure; een gebroken pink. Geen probleem: hij kreeg een groen shirt aangereikt, kwam in het team genaamd FC Bulder’n van Jeroen van der Lely, Nick Henglman en Enes Ünal en kon vanuit de duckout zijn maten Wim en Bart aanmoedigen en coachen. Een pleister op de wonde…

Bart wilde als altijd keepen en voorafgaande aan het toernooi, zag oplettende materiaalman Jacob Malki, dat de keepershandschoenen wel aardig wat slijtage begonnen te vertonen. Vervolgens ondernam hij gelijk actie en kreeg Bart tot zijn grote blijdschap nieuwe handschoenen van één van de keepers van FC Twente, die slechts één keer gebruikt waren, overhandigd door zijn grote voorbeeld Sander Boschker. Daar kon onze keeper, die zich tijdens wedstrijden altijd de tweede Sander Boschker waant, uitstekend mee uit de voeten. Een paar partijtjes verder stonden de meeste handtekeningen van de selectie er al op en had hij al menig bal uit het doel weten te houden.

Er hing een geweldige sfeer, er werd veel plezier gemaakt en het weer zat mee; ieder deed zijn best. De hulpboeren die niet speelden, deden als fanatieke supporters hun naam eer alle eer aan als de dertiende man. Sabine was eveneens doelvrouwe en werd gadegeslagen door Jan van Halst, Boudewijn Pahlplatz en Sander Boschker, toch niet de eerste de besten. Ze hield bijna alle ballen eruit en  moest met haar team FC Grös 2 kontjes in de finale FC Hark’n voor laten gaan. Maar een tweede plaats is lang niet slecht, de medailles werden uitgereikt en groot was haar verrassing toen ze door Paul Schabbink, commentator van RTV Oost, werd uitgeroepen tot vrouw of the match en als beloning een wedstrijdbal kreeg met alle handtekeningen van de spelers erop. Ze kon haar geluk niet op en we waren heel trots op haar.

Ondertussen liep Richard met de cameraman en presentatrice van Fox Sports over het voetbaldveld en interviewde de FC Twentespelers alsof hij nooit anders gedaan had. Zo komen onverwachte talenten bovendrijven en we verheugen ons nu al op de samenvatting van het Sander Boschkertoernooi 2017 die binnenkort wordt uitgezonden bij Fox Sports en FC Twente TV.
Hulde aan de organisatie die zich elk jaar weer weet te overtreffen met het creëren  van een unieke, pure interactie tussen twee totaal verschillende werelden waarvan wij getuige mogen zijn.