Ine Kiewik

Vrijdag 2 september 2016: Viering 15 jarig jubileum Zorgboerderij 'De Rökker'

  • (2) comments
  • 04/09/2016
Vrijdag 2 sept. 2016: Viering 15 jarig jubileum Zorgboerderij “De Rökker”
Op vrijdag 2 september hebben wij gevierd dat we in januari 2016 al weer 15 jaar geleden zijn gestart met onze zorgboerderij en waar we heel blij mee zijn en erg bijzonder vinden, is dat we op een enkeling na, nog de complete groep vanaf het begin bij elkaar hebben. Dat we zo hecht en vertrouwd zijn, voelt voor een ieder erg goed! Maar waar is de tijd gebleven?
Voor de hulpboeren vonden we het erg fijn dat iedereen deze middag bezoek kreeg van zijn ouders, broers of zussen, gastgezinnen, vertegenwoordigers of begeleiders. Ze waren samen met ons de hele week al druk geweest om al die visite goed te kunnen ontvangen en wachten vol verwachting af. Mariet onze vrijwilligster zorgde ervoor dat iedereen werd voorzien van een kopje koffie/thee met eigengebakken cake en we voelden ons enorm verwend met de prachtige cadeaus, zuivelpakketten, boeketten, plantenbakken en tegoedbonnen. Deze gaan we samen met het geld dat we die middag kregen besteden aan een buitenkeuken of barbecue, die al een tijdje bovenaan  ons verlanglijstje staat. Na de koffie wilden de deelnemers graag hun boerderij laten zien en overal zagen we groepjes enthousiast rondgeleid worden, zo kreeg men weer een mooie indruk van wat we hier zoal allemaal doen. Hulpboer Ronald zorgde gedurende de middag samen met zijn oom dat we konden genieten van gezellige accordeonmuziek en het weer was die dag onze grootste vriend! Marly, onze dochter, had een mooi fotopresentatie gemaakt van de afgelopen 15 jaar en die werd met veel belangstelling bekeken op het terras.  Het deed ons goed dat Paul, de begeleider die samen met ons de zorgboerderij heeft opgezet, aanwezig was evenals Alfons en Joost van Pure Energie (hoofdsponsor FC Twente) waar we door de jaren heen, veel steun van hebben gehad middels het Aeolusfonds en die verschillende meewerkdagen hier hebben helpen buffelen in het bos en rond het erf. Hun bedrijf Pure Energie doet hier hun naam eer aan want ze hebben ons veel energie en kansen gegeven waar we ons erg bevoorrecht door voelen, het voelt warm, niet in het minst door hun zonnepanelen.
 Plots kwam er vanaf het fietspad een oude boerenman met een stok aan lopen, dwars door de appelhof, die wel verdwaald leek te zijn. Was het onze begeleider Jörg, bijna onherkenbaar, die samen met de hulpboeren, Monique en Ellen (de andere begeleiders) en Hans, onze vrijwilliger een prachtig lied hadden gemaakt over de 15 jaren zorgboerderij en wat daarin  allemaal aan ons voorbij is gekomen. Als klap op de vuurpijl kregen we een prachtige, grote, zware tegel aangeboden met een groepsfoto en de jaartallen van het jubileum, iets wat ons totaal verraste. Heel origineel; we gaan hem plaatsen op een heel prominente plek, zodat iedereen hem steeds kan bewonderen. De pannenkoekbakker had inmiddels zijn kraam zover dat ze pannenkoeken konden bakken en het werd erg gezellig op het plein en het terras met alle kleurige zitjes en de mooie arrangementen die Monique overal had gemaakt van onze dahlia’s en veldbloemen, kalebassen en ze had zelfs op een ronde tafel een bijzondere impressie gemaakt van alles wat we in ons nieuwe kasje en in de moestuin aan groente en fruit verbouwen. Wij voelen ons in de watten gelegd en gewaardeerd door de grote opkomst, de mooie cadeaus en de gezelligheid die deze bijzondere mijlpaal weer heeft gegeven maar we deden het zeker niet alleen en willen graag alle betrokkenen hiervoor bedanken!

Klik hier voor de foto's en een filmpje uit "Dichtbij".