Henk Kiewik

Verborgen talenten…..

  • (0) comments
  • 25/01/2008
Op maandagmorgen 25 januari 2008 merkte Stefanie (een hulpboerin) dat er iets met een schaap aan de hand was toen ze haar fiets had weg gezet. Henk was naar een vergadering en ook Marco (de eigenaar van de schapen) was een eind uit de buurt i.v.m. een bespreking. Wat nu??

We constateerden dat moederschaap druk bezig was met lammeren, alleen het lam lag precies verkeerd om. Hester, de begeleidster vanuit het Bouwhuis, bedacht zich geen minuut, klom over het hek en met behulp van Stefanie hebben ze als twee geroutineerde verloskundigen het lam op de wereld geholpen. Het lammetje had het even heel moeilijk en Hester moest eerste hulp toepassen en als je dat nog nooit gedaan hebt en dan instinctief zó handelt met een complicatie, verdient dat een dikke pluim. We hadden nauwelijks de tijd om van dit wonder te genieten want het tweede lammetje diende zich aan weer in een verkeerde ligging. Deze keer ging het gelukkig een stuk gemakkelijker en zo hebben ze even laten zien, dat vrouwen ook hun mannetje staan hier op de zorgboerderij en dat alles gewoon door blijft draaien.

Toen Henk en Marco in de loop van de ochtend terugkwamen op de boerderij, lag de trotse moeder met haar pasgeboren kroost lekker warm in het stro en was het tijd voor beschuit met muisjes.