Henk Kiewik

Trots op Annie 77

  • (0) comments
  • 25/01/2013
Op vrijdagmiddag 25 januari 2013 hebben we genoten van een bijzonder feestje ter gelegenheid van koe Annie 77. In november 2012 had ze nl. een topprestatie volbracht en was de grens van 10.000 kg. vet en eiwit gepasseerd. (Haar melkproductie liep inmiddels al tegen de 120.000 liter aan).
Voor het eerste werd ze gehuldigd door bestuursleden van de Friesland Campina waar we de melk aan leveren en bestuursleden van de CRV (de fokvereniging).
Deze werden uitbundig ontvangen door onze hulpboeren met koffie en taart, die er al helemaal voor waren gaan zitten en daarna werd Annie 77 van stal gehaald voor wat foto’s in de sneeuw voor de betreffende vakbladen.
Ze kreeg een mooie krans om, die Monique de dag ervoor met enkele hulpboeren had gemaakt, een sjerp met in gouden letters haar naam en gegevens erop geborduurd en in optocht ging het toen richting picknickplaats voor de “fotoshoot”. Halverwege zag ze echter de besneeuwde weide waar ze het gehele najaar had vertoefd en dat zou wel niet erg uitnodigend op haar overkomen want ze stopte accuut met lopen, probeerde de krans af te werpen en draaide zich om. Het lukte nog net een paar foto’s te maken voor ze het op een lopen zette, richting stal. Met het vertrouwde strohok in zicht, gaf ze een ieder toch nog de gelegenheid wat groepsfoto’s enz. buiten te maken en weer gekalmeerd keerde ze even later naar haar domein terug.
Tijd voor een hapje en een drankje en ondertussen  werden we toegesproken door onze gasten met mooie speeches over de unieke prestatie van Annie 77 en dat ze zo’n goede verzorging had genoten en daar hebben natuurlijk onze hulpboeren ook hun steentje aan bijgedragen. Dat werd ook zo benoemd. Ze waren supertrots!
We kregen een “zilveren” koe van  Friesland Campina en een “bronzen” koe met kalf met een oorkonde van de CRV en mooie boeketten bloemen.
Ronald zorgde met zijn accordeon voor gezellige muziek en zo hebben we dus even met z’n allen laten zien wat we zoal in onze mars hebben. Het was een sfeervolle, gedenkwaardige middag….Voor wie het hele verhaal over koe Annie 77 wil lezen, verwijzen we naar de volgende link:
http://www.milkstory.nl/artikel/trots-op-Annie-77