Henk Kiewik

Spanning om “Knoop in je zakdoek”.

  • (0) comments
  • 18/11/2008
Dinsdagmiddag 18 november 2008 is het buiten regenachtig en er staat een gure wind.
Bij ons op zorgboerderij de Rökker lijkt het echter tropisch. Verhitte, rode gezichten, truien uit, stoeien en iedereen is uitgelaten want het wordt vanmiddag allemaal erg spannend. Maartje Paans van het Teleac programma “Knoop in je zakdoek” komt vanmiddag 11 mensen van De Twentse Zorgcentra screenen, waarvan 6 hulpboeren van de Rökker, om te kijken of zij kunnen deelnemen aan het programma.

Naast de gespannen en geconcentreerde gezichten was het bovenal gezellig tijdens de screening. Er werden wat IQ testjes gedaan. Iedereen moest zich voorstellen en wat over zichzelf vertellen. (er werd door de deelnemers wel wat “gesmokkeld” met o.a. hun leeftijd; ja, ze deden er werkelijk alles voor om maar geselecteerd te worden.)
Er werd gekeken of er ook samengewerkt wordt en of ze een beetje sportief zijn.Uiteindelijk zullen 7 mensen meedoen aan het programma, maar de anderen gaan natuurlijk mee als supporters naar de Studio in Almere. Wie de spelers zijn horen we half december van Maartje. Ergens in januari gaan we de studio in en we houden jullie natuurlijk op de hoogte wanneer het wordt uitgezonden op tv.