Henk Kiewik

Sander Boschker toernooi

  • (0) comments
  • 21/04/2015

Sander Boschker toernooi dinsdagmiddag 21 april 2015

We stonden mooi op tijd klaar op “de Brink” van het Bouwhuis en waren benieuwd wie ons op zou halen? En ja hoor….. ondanks alle perikelen rond FC Twente, werden we niet teleurgesteld en draaide de rode spelersbus de hoek om, toppie!!
De rit naar het trainingscomplex in Hengelo was al een belevenis op zich en we waanden ons even beroemde spelers. Even later melden we ons netjes aan bij de organisatie van het toernooi en zochten ons een plekje om de meegenomen lunch te nuttigen.
De namen van de voetballers van de Twentse Zorgcentra werden opgenoemd en kregen een t-shirt met de naam van hun team erop: omdat het toernooi vandaag voor het eerst de naam droeg van de bekendste keeper van Twente, Sander Boschker, hadden alle teamnamen met het keepersvak te maken. Ook had elk team een andere kleur en toen alle shirts waren uitgedeeld, werden onder luid applaus de Twente spelers verwelkomd met een hartelijke begroeting. 2 of 3 Twente-spelers en/of keepers werden daarna aan elk team toegevoegd en kon het startsein worden gegeven.
Gelijk ging het er van want iedereen wilde wel strijden voor een mooie medaille of beker.
De weergoden deden er nog een schepje bovenop want ze gunden de FC Twente-spelers en ons een onbezorgde, zonnige middag: plezier en samen genieten stond voorop.
Onze meevoetballende hulpboeren waren helemaal trots als ze familie of vertegenwoordigers of begeleiders aan de zijlijn ontdekten en hulpboer Maik was als scheidsrechter in originele kleding helemaal in vorm en werd gecoached door iemand van de fysio van FC Twente. Ook de hulpboeren, die mee waren gekomen als supporter, werden niet vergeten en zaten heerlijk te genieten van een glaasje drinken, een zakje chips, een stukje chocola en van de omgeving.
Net als in het echte voetbal, kan er maar één de beste zijn en het team van hulpboer Wouter won. Wat een kampioenen! Zij kregen allemaal een mooie beker en alle voetballers een medaille waar ze ook heel trots op mogen zijn. En de dag kon natuurlijk helemaal niet meer stuk toen onze zoon Richard werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Hij werd beloond met een mooie Twente voetbal met de handtekeningen van alle Twente spelers erop.
Gelukkig konden we allemaal nog weer genieten van de rit terug in de spelersbus en even napraten over wat we die middag allemaal hadden meegemaakt.
Want die middagen vergeten we niet en hebben een speciaal plekje in ons hart.