Henk Kiewik

Meewerkdag Raedthuys Groep woensdag 15 juli 2009

  • (0) comments
  • 15/07/2009
Of ze nu uit Weert of Zeewolde kwamen… of gewoon hier uit de buurt: om 09.00 uur waren ze present, 7 medewerkers van de Raedthuys Groep, die een dagje flink de handen uit de mouwen wilden steken om onze werktuigenloods van zo’n 4500 dakpannen! te ontdoen.

Eén van hen was Carla, die beslist haar mannetje stond die dag en voor ons was het een leuke verrassing dat Theo de Bruijn, de voorzitter van de Stichting Aeolusfonds samen met z’n dochter Laura de hulptroepen kwam versterken. Petje af voor de jongedame, die werkelijk de hele dag heeHet is voor iedereen hard werken geblazen ft geholpen dakpannen doorgeven; ze deed niets onder voor de rest!  

We begonnen de dag met koffie/thee en ontbijtkoek en Henk legde uit wat de bedoeling van vandaag was en liet de nieuwbouwplannen zien. Even later reed de taxi met de hulpboeren het erf op; een begroeting volgde en een aantal ervan gaf aan mee te willen helpen aan de enorme klus, die vandaag geklaard moest worden.Het was een gezellige bedoening daar op het dak; er werd gelachen, geplaagd maar vooral hard gewerkt en tijdens de koffiepauzes gingen het natje en het droogje er grif in. Tussen de middag werd de lunch met soep en broodjes alle eer aangedaan en na even lekker uitgerust te hebben, trok een ieder de “stoute” handschoenen weer aan.  

Want sommigen gingen wel een beetje te ver, aldus Wim één van de hulpboeren, die onze bezittingen hartstochtelijk verdedigde, als er eens een dakpan aan diggelen viel….Natuurlijk sneuvelde er ook wel eens één “extra” alleen al om zijn reactie; nou toen waren de rapen gaar onder grote hilariteit van onze helpers. De zon en de wind hadden vrij spel en menigeen begon al aardig bij te kleuren daar op het dak maar even na vijven ging de laatste dakpan op de platte wagen en klom een ieder moe maar voldaan weer van z’n plek naar de begane grond..Tevreden genoten we allemaal van een verfrissend drankje en werd er nog even nagezeten en nagepraat.  

Mensen van de Raedthuys Groep, Theo en Laura en de hulpboeren die zo geweldig hebben meegewerkt, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme: wij kunnen nu met een gerust hart van onze vakantie genieten!!