Henk Kiewik

Lentewandeling peuterspeelzaal ’t Lönnke Grut

  • (0) comments
  • 31/03/2008
Op maandagmorgen 31 maart, dinsdag 1 april en woensdag 2 april 2008 vond de inmiddels traditie geworden Lentewandeling van de peuterspeelzaal ’t Lönnke Grut plaats. Als een kleurig lint zagen we die drie morgens de bolderkarren vol enthousiaste peuters, begeleidt door hun juffen en ouders weer over het Wiefkerpad naar ons toekomen. Onder de overdekte picknickplaats werden  de karren gestald en kwamen de kleintjes ons erf oprennen. We heetten ze allemaal welkom en begonnen ze op een speelse manier het één en ander over de koeien en de kalveren en het voer in de ligboxenstal uit te leggen. De vragen komen dan vanzelf en het is verbazingwekkend hoeveel er van de stof is blijven hangen bij de “oudere” peuters, die het jaar ervoor ook al zijn geweest. Daarna gingen de deuren van de oude “schop” open en werden de lammetjes bewonderd, geaaid en de fles gegeven. Het Lonneker grut aan de picknicktafelSucces verzekerd!!

Tijd voor de tasjes: aan de picknicktafels werd het lekkers opgegeten en de bekers leeg gedronken, die ze van huis hadden meegekregen en zo konden ze er weer even tegen aan.

Want we gaan nog naar het nieuwe kippenhok om de kippen te voeren, de pasgeboren kalfjes te aaien en om de konijntjes te knuffelen. Iedereen die het durft en wil mag een konijntje vasthouden en als klap op de vuurpijl mogen de kinderen met twee tegelijk nog even op de rode tractor van boer Henk. Héél stoer!!Zo vliegt de ochtend voorbij en is het alweer tijd om de eigen bolderkar op te zoeken. Uitgezwaaid door de boer en de boerin en enkele hulpboeren, vertrekt de vrolijke stoet weer richting Lonneker.

Tot volgend jaar…..