Henk Kiewik

Excursie koor MEPZ Bistrica ob Sotli uit Sloveniê

  • (0) comments
  • 01/05/2018

Maandagmorgen 30 april 2018 heeft het koor MEPZ Bistrica ob Sotli uit Sloveniê een excursie aan onze zorgboerderij gebracht. Met hun dirigente Spela Drosler, zijn ze hier op uitnodiging van de Europese Unie en op 5 mei treden ze op in Antwerpen. Deze week zijn ze in Nederland.

Toen de grote touringcar het erf op kwam rijden werd het gezelschap hartelijk verwelkomd door de eigenaren Henk en Ine Kiewik, enthousiast bijgestaan door hun hulpboeren.
Na een kennismaking kregen ze een rondleiding over het bedrijf; men was diep onder de indruk hoe de zorg voor onze gehandicapte medemens in Nederland geregeld is en dat men hier niet kijkt naar wat deze doelgroep niet kan maar wat ze wel kunnen en daar waar mogelijk is helpen met de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij.


 Tijdens kleine (koffie-)pauzes trad het gemengde koor voor ons op in de stal tussen de koeien, op het erf en tenslotte in ons atelier. Een hele unieke ervaring voor een heel aandachtig publiek; onze hulpboeren en de koeien die met gespitste oren en de koppen een beetje scheef stonden te luisteren naar deze voor hen onbekende klanken. Het atelier, de dagbestedingsruimte die het laatst is gereali-seerd,  is een voorbeeld van een unieke combinatie van hoe het boerenleven en de kunst hand in hand gaan met elkaar en wat voor een bijzonder effect dit op een aantal zorgvragers heeft.
Toen men hoorde dat binnenkort de 5
e generatie op de boerderij wordt verwacht, was men hierdoor zeer geraakt en met overgave zongen ze daarna in het Atelier een ontroerend wiegelied voor het kindje waar door iedereen hier zo naar uit wordt gekeken. Mooier hadden ze hun bezoek niet kunnen afsluiten.