Henk Kiewik

Boom TV op bezoek bij zorgboerderij “De Rökker”

  • (0) comments
  • 31/10/2012
Op woensdag 31 oktober 2012 kwam er  ’s morgens vroeg een heuse filmploeg van Boom TV op zorgboerderij “De Rökker”  om eens vast te leggen wat je je zoal voor moet stellen bij een doorsnee werkochtend van de hulpboeren op “de Rökker”.
Petra en Edwin waren de interviewers en ome Cor  (zoals iedereen hem kent op het Bouwhuis) legde alles vast op film. Ze deden dit volgens een leuk concept, als bezoekers, niet bekend met het boerenleven,  kwamen ze bij ons binnen en stelden elkaar vragen bij alles wat ze tegenkwamen, bijv. wat gebeurt er nadat de hulpboeren door de taxibus worden gebracht, wie werkt hier, wat doen jullie nu voor werk in de koeienstal, hoe heet het voer, hoe gaat het melken en waar blijft de melk, zijn er kalfjes, welke dieren zijn er nog meer op de boerderij? Onze hulpboeren wisten natuurlijk een antwoord op de meeste vragen en zo ontstond er spontaan een rondleiding met leuke gesprekjes.  De  morgen vloog  voorbij en tijdens de koffiepauze werd de verjaardag van Henk B. gevierd die op lekkere vlaai trakteerde. Niets ontging  het oog van de camera. Tijdens de opnamesWe werden natuurlijk steeds enthousiaster en nieuwsgieriger naar het resultaat en waren verrast toen ome Cor 2 hulpboeren: Wim en Bennie uitnodigden om de donderdag erna (8 november 2012) gedeeltes van de film te komen bekijken tijdens de live-uitzending van Boom TV samen met Hester en Ine (de boerin).  Een soort van panel, gevormd door bewoners van het Bouwhuis kon ons dan n.a.v. de film vragen stellen. Dat leek ons hartstikke leuk maar we moesten wel even slikken toen we die avond in de studio kwamen en zagen hoe professioneel het hier aan toe ging. Wat een camera’s en lampen, een heuse regiekamer en wat een mensen werken er mee aan zo’n uitzending. Echt spannend!! We kregen bijna cameravrees maar wie A zegt moet ook B zeggen en voor we het wisten waren we reuze druk met het beantwoorden van vragen over ons werk en de dieren op de boerderij. We waren best trots op onze Wim, die op heel veel vragen goed en duidelijk begrijpbaar kon antwoorden….
Tijdens de pauze had Ine gezorgd voor warme chocolademelk (met slagroom) zo rechtstreeks van de boerderij; er waren lekkere hapjes; het was gezellig zo met de hele ploeg bij elkaar.
Als klap op de vuurpijl bracht ome Cor ons een week later een DVD van het bezoek aan “De Rökker” en  een exemplaar  van ons bezoek aan Boom TV. Jullie begrijpen dat we daar erg blij mee waren.
Een compliment voor het hele team van Boom TV; wij hebben met eigen ogen kunnen zien met hoeveel aandacht en enthousiasme zo’n wekelijkse  uitzending wordt voorbereid en hoeveel daar bij komt kijken. We waren onder de indruk en nu de gelukkige bezitters van een blijvende herinnering.