Henk Kiewik

Boerenmiddag op de zorgboerderij

  • (0) comments
  • 28/10/2015
Appeltjesdag op zorgboerderij “De Rökker” op woensdag 28 oktober 2015
De plannen voor een zgn.  APPELTJESDAG op zorgboerderij “De Rökker” in Lonneker waren er al langer maar door de bijeenkomst “Hart voor Dagbesteding”  werd alles concreet en uitgevoerd.
We hebben letterlijk De koe bij de horens gevat  en als eerste een leuke uitnodiging ontworpen in de vorm van een affiche en naar dagbestedingsgroep “De Dolfijn” gestuurd omdat er onderling wel vaker contact is tussen onze groepen: Eén keer in de 14 dagen werkt begeleidster Ellen hier op woensdag en ze vervangt ook tijdens vakanties en ziektes van onze vaste begeleiders.
Een deelneemster Marieke komt geregeld met Marleen op de tandem langs om de koeien te aaien en de konijntjes te voeren. Ze gaven dan ook enthousiast gehoor aan onze uitnodiging dus werd onze buurvrouw Mariet benaderd, die wel vaker vrijwilligerswerk bij ons doet en samen met hulpboer Wouter en Ine de boerin, werd maandags alvast begonnen met het bakken van lekkere appeltaart van onze eigen appels wel te verstaan en er werden echte scharreleieren van onze eigen kippen ge-bruikt en we hadden melk nodig waar onze koeien weer voor konden zorgen.
Na een morgen flink schillen, snijden en kneden, rook de keuken heerlijk en was het resultaat top!!
Dinsdagmiddag heeft Wouter ruim 50 appels geraapt, gewassen en ontdaan van de kroontjes en plekjes, die er niet op hoorden en heeft ze toen keurig in partjes gesneden en in een grote sappan gedaan zodat Ine ze mooi kon laten stomen en wij voor de proeverij van woensdagmiddag 100% puur appelsap uit eigen boomgaard konden presenteren.
Woensdagmorgen heeft begeleidster Monique het zorggebouw in herfstsferen gebracht: kabouters, paddenstoelen, de mooiste arrangementen toverde ze zo uit haar creatieve handen en dat maakte het extra gezellig in en om “De Rökker”.
Toen waren we klaar om onze gasten te ontvangen.
Als eerste kwam de fotograaf, tevens cameraman en was helemaal in zijn sas met de locatie. Hier kon hij wel wat moois van maken….