Henk Kiewik

Blij met onze nieuw werkkleding

  • (0) comments
  • 07/11/2014
Najaar 2014: Blij met onze nieuwe werkkleding
Op onze boerderij genieten we van het buitenleven en de seizoenen. Onze hulpboeren zijn echte bikkels want de weergoden zijn ons niet altijd even gunstig gezind. We waren blij verrast dat we in het najaar van 2014 van de zorginstelling nieuwe werk- en regenkleding mochten aanschaffen dus
 de komende jaren kunnen we er weer helemaal tegenaan!
Maar… je hebt grote en kleine, dikke en dunne mensen met lange en korte armen en benen, kortom mensen zijn er in alle soorten en maten maar vind je dat ook terug in comfortabel zittende werkkleding?
Laarzen kunnen de vreemdste vormen aannemen als je er hele lappen stof van te lange pijpen van overalls in moet proppen en met te lange mouwen wordt het een heel gedoe om je handen vrij spel te geven…. De onderkant van de mouwen worden bovendien nat en vies tijdens het werk als ze te lang zijn. De boel oprollen kan, maar echt lekker zit dat niet, die dikke proppen om je bovenarmen.
Je maakt echt niemand wijs dat het je spierballen zijn.
De tijd van standaardmaten is voorbij.
Met de aanschaf van onze nieuwe boerenwerkkleding is met al onze wensen rekening gehouden.
Van een bedrijf gespecialiseerd in werkkleding kwamen ze op de Rökker van ieder van ons de maat opnemen, de mogelijkheden werden grondig met ons doorgesproken en bij wie er pijpen of mouwen korter gemaakt moesten worden, werden notities gemaakt zodat de naaisters ze gelijk op maat konden maken. We werden geadviseerd in de keuze van de kleuren en pasten polo’s en tuinbroeken.
Op de ene mouw van de polo staat het logo van DTZC en op de andere mouw dat van De Rökker.
Maar onze voornaam werd er ook mooi opgeborduurd zodat iedereen, ook voor bezoekers van de boerderij, gelijk herkenbaar is. Als team zijn we nu nog meer een geheel en daar zijn we trots op.
Onze dank is groot en we zijn er superblij mee!!