Henk Kiewik

Bijzondere meewerkdag: Amsterdam op het platteland (GVB)

  • (0) comments
  • 03/07/2018

Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam was op zoek naar een origineel teamuitje voor een aantal managers, hoe leuk is het dan dat ze door wat te googlen bij onze zorgboerderij terecht-komen? Het kleinschalige en onze site sprak hen aan en een datum was al gauw geprikt.



Op maandagmorgen 2 juli 2018 kwamen al bijtijds een aantal auto´s het erf op rijden en de kennis-making die volgde was spontaan en hartelijk. Na een bakje koffie hezen de gasten zich in een overall en werden ze aan hulpboeren gekoppeld om samen met hen een klus te klaren, die ze normaliter zelf uitvoeren. De afkalfstal uitmesten, konijnenhokken verschonen, oud voer naar de mestbult brengen, mais halen etc. Inderdaad een tractor is iets anders dan een tram en de Beuvinkweg en het erf lijken in de verste verte niet op een drukke lijn nr. zoveel in hartje Amsterdam maar aan inzet en enthousiasme geen gebrek; de klussen werden net als anders uitgevoerd en afgemaakt.



Tussen de middag was er eigengemaakte courgettesoep, een eieromelet van eigen kippen en natuurlijk niet te vergeten verse melk van onze koeien. En de bananen groeien zeker ook bij jullie aan de bomen, grapten ze  terwijl de hulpboeren met de fruitschaal rondgingen. De hele morgen werd er al een beetje gegist naar de activiteit van het middaggedeelte en toen bekend werd dat ze gingen boerengolfen, was de voorpret groot. Het plezier spatte er af en het gezelschap was op afstand goed te horen en als het gezellig is gaat de tijd snel. Onder het genot van een laatste kopje koffie of fris-drank, werden de prijswinnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt en voor alle hulpboeren was er een tasje met inhoud, betrekking hebbend op het werk van onze gasten. Voor de gastheer en gastvrouw Henk en Ine was er een schaalmodel van hun tram, die als herinnering aan een bijzonderde dag een mooi plekje krijgt in onze zorgboerderij.