Henk Kiewik

25 jaar in dienst bij de Twentse Zorgcentra

  • (0) comments
  • 04/09/2014
Vandaag 4 september 2014, vierde Monique, sinds enkele jaren activiteitenbegeleidster op zorgboerderij “De Rökker”,  een bijzonder feestje met onze hulpboeren. In augustus was ze 25 jaar in dienst bij de Twentse Zorgcentra, locatie het Bouwhuis en met het vieren van dit heugelijke feit, had ze gewacht tot iedereen terug was van vakantie en ook belangrijk: het weer dat ons de laatste weken een beetjein de steek heeft gelaten, ons nog op een zomerse toegift trakteerde.
In een ver verleden werkte ze op de Rode Kring en wij weten niet anders dan dat ze één van de vertrouwde gezichten is op de woongroep van de Welnaweg 88.
Ze heeft dus een duobaan in combinatie met het begeleiden van de dagbesteding op “De Rökker” en voelt zich hier prettig bij.
Monique is een buitenmens, het begint als het weer het toelaat al met een fietstocht van haar woonplaats Deurningen naar Lonneker en met het buitenwerk komt ze hier natuurlijk volop aan haar trekken. Alle dieren worden goed door haar verzorgd en verwend en van de meeste planten en bloemen in de tuin kent ze de naam en weet ze op welke plekken ze het beste groeien en tot hun recht komen. Sinds haar komst staan er altijd vazen en bakken met verse bloemen zowel binnen als op het terras. Voor de zomervakantie heeft ze ons nog verrast door alle tafels in het zorggebouw te voorzien van de mooiste creaties, die je zelfs soms mag vergeten water te geven want ze zijn niet van echt te onderscheiden, dus we kunnen er nog heel lang plezier van hebben.
Op haar verjaardag krijgen we taart; niet één soort, nee, we kunnen wel kiezen uit 3 verschillende soorten gebak, allemaal huisgemaakt en ze smaken net zo lekker als ze er uit zien, je weet haast niet welke je nemen zult; ze doet voor een banketbakker niet onder.
In al die jaren heeft ze al heel wat leidinggevenden, collega’s en cliënten voorbij zien komen en veel veranderingen in de zorg meegemaakt maar het werken met de bewoners en de hulpboeren geeft haar veel voldoening en elke dag zet ze zich weer in om ze een leuke dag te bezorgen.
Zet haar niet op kantoor met alle papieren rompslomp die de zorg ook met zich meebrengt want dan maak je haar ongelukkig.
Onder begeleiding van de accordeonmuziek van Ronald, een hulpboer maar ook bewoner van haar woongroep hebben we haar toegezongen, met haar gedanst en genoten van alle traktaties die ze voor hen had meegenomen. De cadeaubon die ze van de hulpboeren kreeg, viel in goede aarde.
Eén dag later zijn haar collega’s waarmee ze altijd gewerkt heeft aan de beurt en uitgenodigd voor een gezellig tuinfeest. Op naar Deurningen dus….
Monique, bedankt voor je inzet en op naar het volgende jubileum!